A protestáns lelkipásztort hite miatt tiltották ki Törökországból

David Byle 19 éve Törökországban élt, és többször letartóztatták Isztambul utcáin történő evangélizálás miatt.

Deportálási parancsot kapott, amelyet fellebbezett. A fellebbezés eredményének közzétételéig az országban tartózkodhatott, azonban váratlanul őrizetbe vették.

Miután ezt követően szabadon bocsátották, Byle kénytelen volt elhagyni Törökországot, és végleg megtiltották neki az újbóli belépést. A miniszterelnöknek elmondta, hogy úgy véli, részben azért kényszerítették ki, mert túl hatékonyan evangelizált.

Törökország jelenleg a világranglista 25. helyén áll – azon országok listáján, ahol a keresztények a legtöbb üldözéssel néznek szembe. Byle úgy véli, hogy a törökországi keresztényeket szisztematikusan eltávolítják az országból.

Az elmúlt két évben a kormánynak 63 különféle külföldi keresztényt sikerült kirúgnia, akik többségében a török ​​egyházak vezető tisztségviselői voltak. – Nem egyszerre teszik ezt. Nagyon ügyesek. Idővel, szép lassan csinálják, tehát soha nem kerül be a nemzetközi hírekbe. Viszont a török ​​emberek számára világos a helyzet.

Ennek eredményeként sok egyház vezető nélkül maradt a kritikus időszakban. Byle szerint „valódi lelki harc folyik a szívekért és az elmékért”, és sokan keresik a válaszokat.

Sok embernek elege van az iszlámból… sokan deistává váltak, de vannak akik máshol keresik a válaszokat. A Krisztushoz fordulók száma növekszik. A kormány és mindenki más is tisztában van ezzel és ez nem tetszik nekik, ezért mindent megtesznek, hogy megpróbálják lelassítani a dolgokat. – mondta el David Byle.

Byle most Németországban lakik, ahonnan az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult, és beutazási tilalmát Törökország ellen fellebbezte. Az ADF International segít az ügy törvényességében.

Facebook Comments