Hetven, ok nélkül fogvatartott keresztényt engedtek szabadon

Az eritreaiak majdnem fele keresztény, de azokat, akik nem az állam által jóváhagyott felekezetek tagjai, üldözik, és tárgyalás nélkül börtönbe küldik, ahol embertelen körülmények várnak rájuk.

Most 70 keresztényt engedtek szabadon három eritreai börtönből, ahol 2-től 12 évig vádemelés nélkül tartották fogva őket.

Örömmel fogadták a szabadon engedett foglyokat, de spekulálnak, hogy az eritreai rezsim megpróbálja elterelni a figyelmet az ország szerepéről az etiópiai Tigray régióban zajló háborúban. Az eritreai csapatokat emberiség elleni bűncselekményekkel, háborús bűncselekményekkel és népírtással vádolják.

A Christian Solidarity Worldwide nevű szervezet alapító elnöke, Mervyn Thomas kijelentette: “Sürgős intézkedéseket követelünk a Tigrayben kibontakozó válság feltartóztatása érdekében, többek között fegyverembargók bevezetésével a hadviselő felek számára, valamint szankciókkal Etiópia és Eritrea vezetői ellen, akik végső felelősséget viselnek az emberi jogok megsértéséért, amelyeket büntetlenül követnek el.”

Forrás: premierchristian.news

Facebook Comments