Isten összetört állapotunkban is vezet, és gondot visel rólunk

Shelley adventistaként nőtt fel, szeretett gyülekezetbe járni, énekelni a kórusban, és minden más vonatkozásban a helyes dolgokat tette.

A harmincas éveiben azonban úgy döntött, hogy összeköltözik a barátjával. Döntése ellenére egy területen nem volt hajlandó kompromisszumra: a szombatot mindig megtartotta. Shelley és barátja eltérő nézeteket vallottak. Shelley sosem dolgozott szombaton, ezért komoly anyagi gondok jelentkeztek, és feszültség terhelte a kapcsolatukat.

Tíz évnyi élettársi kapcsolat után Shelley sok ima után meggyőződött arról, hogy újra egyedül kell élnie. Tudta, hogy döntése még több anyagi nehézséggel fog járni, de határozottan lépett előre.

Azonban pontosan ennél a fordulópontnál tudta meg Shelley, hogy várandós. Ahelyett tehát, hogy szétköltöztek volna, úgy döntöttek, hogy inkább összeházasodnak. Néhány hónappal később megszületett kislányuk, Emma.

Házasságuk nem volt zökkenőmentes. Shelley továbbra is szombatot ünnepelt, és eldöntötte, hogy kislányukat is adventistának neveli. Sokszor előfordult, hogy férje egyáltalán nem adott neki pénzt a kiadásokra. Több alkalommal haza sem ment, és nem segített Emma nevelésében sem.Amikor Emma 5 éves lett, Shelley komolyan kezdett imádkozni azért, hogy lánya, Emma a helyi adventista iskolába járhasson. Azt akarta, hogy Emma keresztény környezetben tanuljon, és ne kelljen megalkudnia a szombat miatt, és nap mint nap tanulhasson Jézusról. Ez ugyanaz a kis iskola volt, ahol annak idején Shelley is végezte középiskolai tanulmányait. Mivel sok szülő akarta ebbe az iskolába járatni gyermekét, ezért Shelley tudta, hogy csak az ima segíthet abban, hogy Emma felvételt nyerjen.

Habár Shelley életét sok téves döntés sebezte meg, mégis megtanulta, hogy Isten gondoskodik róla, és meghallgatja imáit. Az Úr ezúttal is csodát tett: Emma azon az őszön elkezdhette az adventista iskolát. Shelley biztosan tudja, hogy Isten éppolyan gondosan fogja vezetni Emma életét, ahogyan az övét vezette mindezidáig.

Joy Alexander

Facebook Comments