Új dokumentumfilm mutatja be, hogyan védhet meg a Biblia által ajánlott étrend a betegségek ellen

Az “Egészséges hosszú élet” című új dokumentumfilm sorozat bejárja a világot, hogy felkutassa, hogyan használják a különféle kultúrák a fűszereket, a gyümölcsöket és zöldségeket a gyakori betegségek gyógymódjaiként, melyekkel megakadályozható a szívbetegség, a rák és a cukorbetegség. 

„A világ legnagyobb táplálkozási könyve a Biblia” – mondta Daniel Kennedy, a sorozat kutatója, alkotója és rendezője.

Az ötrészes dokumfilm egészségügyi tippeket kutat a mindennapi emberek, orvosok, táplálkozási szakértők, Michelin csillagos séfek, rákot túlélők interjúiból.

A film a növényi eredetű étrendeket és a fűszereket vizsgálja.

Tavaly az Egyesült Államok Mezőgazdasági, Egészségügyi és Humánügyi Minisztériuma kiadta a friss 2020–2025 közötti étrendi irányelveket, amelyek arra szólítják fel a szülőket, hogy kerüljék el a csecsemők és a kisgyermekek esetében a cukorkát, süteményt és más hozzáadott cukrokat 2 éves kor alatt mivel elhízás és gyermekkori cukorbetegség rohamosan emelkedik.

A sorozat bemutatja, hogy világszerte még a dédszülők és nagyszülők által fogyasztott ételek hogyan segítettek az egészség megőrzésésben, mielőtt az újabb generációk feldolgozott ételeket kezdtek volna fogyasztani. 

A magas fehérje-, zsír- és cukortartalmú, alacsony rosttartalmú ételek, például a feldolgozott és finomított ételek elősegítik az NF Kappa B fehérje termelődését. Több klinikai tanulmány bizonyítja, hogy az emberekben magasabb az NF Kappa B szintje akik rákban, szívbetegségben, cukorbetegségben és elhízásban szenvednek. 

Azok az emberek, akiknek alacsony az NF Kappa B és más fehérjék szintje, amelyet az állati zsírokban és fehérjékben gazdag étrend stimulál, kevesebb betegségben szenvednek, és képesek egészségesebb életet élni. 

A legtöbb ember rájön, hogy a hamburgerek, krumpli, turmixok és pizza nem segítenek az embereknek a fogyásban és az egészség megőrzésében. De nem mindenki tudja, mit kellene ennünk és tennünk az egészség elősegítése érdekében. Négy évig jártuk a világot, és az ősi gyógyító hagyományokban, a hosszú élettartamú fővárosokban és a legfőbb kutatószervezetekben kerestük az egészség és a hosszú élet titkait.

Az „Egészséges hosszú élet” forgatásakor lehetőségünk volt interjút készíteni a világ vezető kutatóintézeteinek szakértőivel. Dr. Francesco Branca, az Egészségügyi Világszervezet táplálkozási igazgatója szerint az egészségtelen étrend szív- és érrendszeri betegségekkel, rákkal, cukorbetegséggel és elhízással jár. 

Dr. Caldwell Esselstyn Jr. több tanulmányt osztott meg a Clevelandi Klinikától, miszerint bármilyen típusú olaj, beleértve az egészségesnek gondolt olajokat is, mint az olívaolaj, a hámsejtek gyulladását okozza, ami szívbetegséghez és a koszorúerek elzáródásához vezet.

Dr. T. Colin Campbell, a Cornell Egyetemen osztotta meg hogy 6500 emberrel végzett 20 éven át tartó kínai tanulmánya által kiderült, hogy minél közelebb áll az ember az alacsony állati zsír- és fehérjetartalmú vegetáriánus étrendhez, annál alacsonyabb a rák, a szívbetegségek, a cukorbetegség és az elhízás előfordulási gyakorisága .  

A világ legnagyobb táplálkozási könyve a Biblia. Interjút forgattunk Devorah Dimant professzorral, aki abban a csapatban volt, amely 1948-ban felfedezésükkor megkapta a Holt-tengeri tekercseket. Végzős hallgató volt a Haifai Egyetemen, és darabokat kellett összeraknia és kategóriákba sorolni. Megjegyezte, hogy az ószövetségi időkben erős törvények vonatkoztak arra, hogy mit kell enni, hogyan kell enni és kivel kell enni.  

A fűszerekre való utalások a Bibliában megtalálhatók élelmiszerekként, tartósítószerként, illatanyagként és gyógyszerként. A fűszereket és gyógynövényeket ma a legjobban a megelőzésre használják. Sok fűszer és gyógynövény tartalmaz polifenolokat, amelyek a gének szintjén gátolják a szívbetegségeket, a rákot és a cukorbetegséget. 

Megállapítottuk, hogy szerte a világon, beleértve Izraelt, Indiát és Kínát, a fűszereket és a gyógynövényeket, mint a kurkuma, a chili, a fokhagyma, a koriander és a kömény, mindennap tartalmazzák az ételeket. Számtalan tudományos publikáció található az ilyen fűszerek és gyógynövények egészségügyi előnyeiről. 

Hithű emberként ihletet meríthet a Szentírásból, amely a fűszert fűszer után, a gyógynövényt fűszernövény után sorolja fel. Az Ezékiel 47:12 és a Jelenések 22:2 arra az életfára mutat, amely gyümölcs volt az étel, és levelei a nemzetek gyógyítására szolgálnak. 

Számos vizsgálatot végeztek a növényi étrendről és a rák megelőzéséről, és arra a következtetésre jutottak, hogy az alacsony állati fehérje- és zsírtartalmú étrendek több mint 60% -kal csökkenthetik a rák számos típusának kockázatát.

Nincs elég tanulmány, amely azt bizonyítaná, hogy a növényi étrend visszafordítja a rákot, de számtalan olyan folyóiratcikk található, amelyek bemutatják, hogy a növényi étrendben lévő tápanyagok miként gátolják a rosszindulatú sejtek szaporodását azáltal, hogy befolyásolják a rákos sejtek anyagcsere tulajdonságait. Az „Egészséges hosszú élet” című műsorban megkérdezett onkológusok és kutatók olyan publikált tanulmányokra mutattak rá, amelyek azt mutatják, hogy a rák összes típusának csak 10% -át okozza gének mutációja.

Az életmód felelős 90%-ban a rák kialakulásáért. Sara Hiom, a Cancer Research UK korai felismerési és korai diagnosztizálási osztályának igazgatója szerint a diéta, az elhízás, a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás és a túlzott UV-sugárzásnak kitett napsugárzás is kockázati tényezők. Hiom kijelenti a dokumentumfilmben, hogy: „A rák elleni egészséges étrend az, amely valóban segít az általános egészség fenntartásának érdekében. Magas gyümölcs-, zöldség- és rosttartbevitel, és kevés feldolgozott, magas zsírtartalmú, magas cukortartalmú élelmiszer. ”

Japán, Kína, India, Izrael, Mexikó, Svájc, Franciaország, Olaszország, Kanada és az Egyesült Királyság kutatóival készítettünk interjút. Nem mindenki ért egyet azzal, hogy a vegetáriánus étrend az egyetlen étrend, amely egészségesvé teszi az embert.  Dr. Caldwell Esselstyn, Dr. Michael Greger és T. Colin Campbell, Ph.D. nem is fogja használni a vegetáriánus vagy a vegán kifejezéseket, mivel rámutatnak, hogy a hasábburgonya vegetáriánus és vegán is, de a telített zsírok magas szintje miatt rettentően egészségtelen. 

Az egyetlen dolog, amelyben minden megkérdezett kutató egyetértett, és amely segít az embernek abban, hogy egészséges legyen és tovább éljen, az a kalória-korlátozás.  

Az egészséget elősegíti az egy nap alatt elfogyasztott kalóriák számának csökkentése. Dr. Sebastian Gronke, a németországi Max Planck Intézet munkatársai megosztották az általuk végzett tanulmányok eredményeit, amelyek azt mutatták, hogy a kalória-korlátozás, különös tekintettel az állati fehérje fogyasztásának csökkenésére, megnövelte a hosszú élettartamot, és az epigenetikai információk révén átadta az újszülött gyermekek előnyeit is.

Ez azt jelenti, hogy az életmódbeli változások olyan információkat tárolhatnak a gének felületén, amelyek felülírhatják a rossz géneket. 

A keresztény élethez általában társul a vallási összejövetel, a közösségi támogatás, a dohányzásból való tartózkodás, az alkoholfogyasztás megtagadása vagy mértéktartása, és az imádság Számos tanulmány készült annak megállapítására, hogy a vallásos életvitel csökkenti-e a szívbetegségek és a rák előfordulását. Ezek a tanulmányok arra a következtetésre jutottak, hogy azok az emberek, akik hetente egy vagy több vallási istentiszteleten vesznek részt, kisebb gyakorisággal szenvednek szív- és érrendszeri betegségek illetve a rák miatt.

Ha elfogadjuk a kereszténység egészséges szokásait, és több Isten által javasolt ételt fogyasztunk, az ember által létrehozott feldolgozott és finomított ételek helyett, akkor hosszabb és egészségesebb életre lehet számítani. – Foglalta össze Daniel Kennedy.

Forrás: christianpost.com

Facebook Comments